Anmeldelser

Forestillingen hadde premiére på Caféteatret i Oslo.Spilt over hele landet til strålende kritikker og publikumsreaksjoner!

”Finstemt og med intensitet åpner Bente Børsum forsiktig opp dørene for en særegen kvinnes livsvalg og skjebne […] Det blir personlig, men ikke privat. […] nært og sårt på samme tid” (Aftenposten)

”Den voksne Bente, skuespilleren, går ut og inn av rollen som seg selv og sin mor. Hun gjør det med fine detaljer og nyanser […] en drivende spennende historie om et usedvanlig menneskes vekst – gjennom sitt fall”. (VG)

”Bente Børsum imponerer som skuespiller i dette stykket. Monologen hennes har en sterk, men nøktern tekst, og hun overspiller aldri […] Det er et halsbrekkende prosjekt, men det fungerer godt … .” (Adresseavisen)

”Fikk du ikke sett forestillingen i går, så løp dit i morgen! Bente Børsums monolog om morens liv og skjebne byr på en sterk opplevelse: Levende teater, glitrende skuespillkunst og intens krigshistorie, sett gjennom et eneste menneskes rystende erfaring…
Kvinner i alle roller, unge og en godt voksen, til sammen skaper de en forestilling til seks. På kvinnedagen. Hurra for teatret som fikk den hit.” Terningkast 6. (Drammens Tidende)

«Det er ikke alle skuespillere gitt å ha en så personlig historie å fortelle, og så gå hen og gjøre det. […] Bente Børsum er virtuos i skiftende fortellerposisjoner». Terningkast 6. (Fedrelandsvennen)

«Hennes innlevelse, forståelse og gnistrende fremføring av den såre teksten beviser Børsums store talent». (Kulturspeilet)

”Så åpent, så enkelt, så nært gikk Bente Børsum inn i sin mors eiendommelige og gripende historie i kammerteaterforestillingen i Lille Torungen onsdag kveld. […] En utrolig sterk forestilling om en fortid som gjentas hver eneste dag på alle krigsscener i vår egen tid.”
(Arendals Tidende)

”Bente Børsum trollbandt publikum i Parkteatret.” Terningkast 6. (Moss Avis)